Чт. Бер 28th, 2024

Представництво Свiтового Конґресу Українців (СКУ) в Україні провело робочу групу із творцями фільму «Заборонений», під час якої було обговорено співпрацю із СКУ щодо популяризації та поширення фільму у світі.

Про це повідомляє СКУ на своїй сторінці у Facebook

«Артем Денисов, продюсер фільму, та Сергій Касянчук, директор Представництва, обговорили питання поширення інформації про фільм у країнах проживання української діаспори, та перспективи участі фільму на кінофестивалі у Торонто – Toronto International Film Festival», – йдеться у повідомленні. 

Як відомо, «Заборонений» — український художній повнометражний фільм про життя та загадкову смерть відомого поета-шістдесятника, правозахисника, Героя України — Василя Стуса та його боротьбу із радянською системою, який вийде на екрани восени 2019 року. 

Події фільму розгортаються в останні дні життя відомого українського поета в 1985 році з постійними флешбеками, що повертають глядача в минуле 1950-1970-х років. 

Режисером фільму виступив Роман Бровко, авторами сценарію — Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов, продюсером — Артем Денисов.

Фільм має вийти в український кінопрокат 5 вересня 2019 року, до Дня пам’яті поета.

Фото зі сторінки СКУ у Facebook

Від admin_svitove