Вт. Бер 19th, 2024

Президент України Володимир Зеленський 23 серпня зустрівся з керівництвом Світового конгресу українців (Ukrainian World Congress).

Глава держави подякував Конгресу за діяльність, спрямовану на захист суверенітету й територіальної цілісності України.

«Я вдячний вам за потужну інформаційну політику у питанні протидії поверненню Росії до «Великої сімки», – зазначив Президент.

Було акцентовано на необхідності продовження об’єднаних зусиль всієї української громади у світі з метою посилення політичного та санкційного тиску на країну-агресора.

«Ваш успіх – у наших інтересах. Бо ваш успіх – це успіх України», – наголосив президент Світового конгресу українців Павло Ґрод, подякувавши Главі держави за активний діалог з українською громадою.

Під час зустрічі сторони також обговорили подальші спільні кроки щодо реалізації окремих ініціатив у політичному та гуманітарному напрямах.

Напередодні зустрічі з Президентом України було оприлюднено звернення Світового Конґресу Українців (СКУ) до лідерів Великої сімки з вимогою притягнути Росію до відповідальності за війну проти України.

В своєму зверненні СКУ закликає лідерів країн Великої сімки та представників Європейського Союзу під час зустрічі на цих вихідних у Франції ще раз підтвердити своє зобов’язання підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, яка захищає себе від триваючої російської військової та політичної агресії.

“Будь-яка дискусія про запрошення Росії взяти участь у засіданнях Великої сімки буде підривати цілісність міжнародного правопорядку, який Росія продовжує безкарно порушувати, – заявив Президент СКУ Павло Ґрод. – Велика сімка та ЄС повинні ще більше посилити тиск на Росію за допомогою економічних і політичних санкцій проти Російської Федерації та осіб, відповідальних за напад на Україну та незаконне ув’язнення понад 100 українських політичних в’язнів та 24 захоплених моряків”.

“Оскільки Україна готується відзначити свою 28-ту річницю незалежності, одночасно захищаючи свої кордони від військової агресії Російської Федерації, СКУ закликає міжнародне співтовариство притягнути Росію до відповідальності за її злочини проти українського народу, – наголосив Президент СКУ Павло Ґрод. – Ми нагадуємо Президентам Дональду Трампу та Еммануелю Макрону, що Росію виключили з тодішньої Великої вісімки саме за її дії в Україні, що суперечили міжнародному праву та зобов’язанням. Росія продовжує постійно порушувати кордони України та основні людські права українського народу.

У своєму зверненні СКУ наголосив, що світова українська громада глибоко стурбована тим, що війна на Сході України триває, і жертви продовжують зростати. Війна призвела до загибелі 15,000 осіб, переміщення 1,6 мільйона осіб і негативно вплинула на життя понад 4,4 мільйона жителів Донбасу. Людські права жителів Криму продовжують порушувати російські окупанти. Понад 100 українців та кримських татар залишаються незаконно ув’язненими російською владою.

Більше тут: https://www.president.gov.ua/

і тут: http://ukrainianworldcongress.org/

Від admin_svitove