Пт. Бер 29th, 2024

На запрошення Почесного консула України в Угорщині (м.Шіофок) та власника консалтингової компанії «East West Mentor» Золтана Хорвата діти із зони ООС побували на тижневому відпочинку в Угорщині. 

Протягом семи днів школярі відпочивали на озері Балотон, плавали на яхті, піднялись на водяну башню, провели час в аквапарку, зоопарку, Тропікарію та Центрі дитячих розваг, пише businesswoman.

Надзвичайним сюрпризом для дітей став їхній перший політ на аероплані.

Разом із Почесним консулом України у м.Шіофок Золтаном Хорватом, Надзвичайним та Повноважним Послом України в Угорщині п. Любою Непоп, представником місцевого самоврядування м. Шіофок, д-р Молнар Андреєю та головним лікарем міста Шафаром Ахмедом в пам’ять свого перебування у м. Шіофок посадили калину у парку ім. Йокаі, який є найпопулярнішим у місті. Також діти відвідали і Парламент Угорщини.

http://www.www.uainworld.com/%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d1%96%d1%8e-east-west-mentor-ua-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%96%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80/

В Україні групу дітей разом із Золтаном Хорватом зустрічали керівник Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко; генерал-майор, начальник управління прикордонного контролю Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Державної прикордонної служби України Юрій Лисюк; бізнес-партнер пана Золтана, директор україно-угорської консалтингової компанії «East West Mentor UA» Ганна Крисюк та її заступники: Юлія Бичай та Балаж Шимон.

«Це був неймовірний відпочинок про який я мріяла і який я запам’ятаю на ціле життя. Нового навчального року я старатимусь вчитись якомога краще, щоб і наступного разу полетіти в Угорщину», – з посмішкою розповіла учениця Волноваської ЗОШ №6.

У якості привітання юних посланців миру в Україні, працівники аеропорту «Жуляни» підготували для них солодкий стіл.

«Дякуємо Золтану Хорвату за те, що він виступив з ініціативою для відпочинку діток, тим більше діток, які навчаються у зоні ООС для того, щоб вони могли побачити інше життя, іншу країну, країну Європейського союзу», – подякував керівник Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

http://www.www.uainworld.com/%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1%8c%d0%ba%d1%96-%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%97%d0%bd%d1%86%d1%96-%d0%b7-%d0%b4%d0%be%d0%bd%d0%b1%d0%b0%d1%81%d1%83-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%97%d1%85%d0%b0%d0%bb%d0%b8/

«У першу чергу хочу подякувати дітям за те, що вони прийняли моє запрошення і відпочили разом зі мною. Також дякую за довіру всім батькам цих прекрасних дітей», – поділився Почесний консул України в Угорщині (м.Шіофок) та власник консалтингової компанії «East West Mentor» Золтан Хорват.

Детальніше про поїздку школярів з Волновахи в Угорщину на відпочинок в сюжеті ТК “33”

Також слід зазначити, що школярі двічі на тиждень вивчають угорську мову у своєму навчальному закладі. Уроки проводять в комп’ютерному класі, який школі подарував минулого року Золтан Хорват. Навчає дітей угорської мови Тімея Тімко, помічниця Почесного консула України у м.Шіофок.

Розпочалась співпраця Золтана Хорвата з Волноваським районом 2 роки тому, коли на запрошення народного депутата України Дмитра Лубінця пан Золтан разом з Надзвичайним та Повноважним послом України в Угорщині Любою Непоп вперше прибув до Волновахи та подарував дітям дитячий майданчик, а згодом і комп’ютерний клас. Також на День Святого Миколая та Різдвяні свята дітки щорічно отримують безліч подарунків.

Від admin_svitove