Чт. Бер 28th, 2024

21 липня у порту Чорноморськ (Одеса) завершиться навколосвітня подорож, яку вперше в історії країни здійснив українець Артемій Сурін (https://www.facebook.com/artsurin) за канонами Лондонського Королівського Географічного товариства.

Навколосвітня подорож “Big Circle” тривалістю 280 днів дійшла кінця. За цей час засновник та ідеолог спільноти ONE LIFE Артемій Сурін побував на всіх 6 континентах, в 40 країнах, і при цьому жодного разу не вдався до авіаперельотів.

15 жовтня минулого року Сурін відправився в кругосвітню подорож. Непросту, якою вона може здатися в 2019 році, коли можна долетіти в будь-яку точку світу. Великий Круг – подорож за канонами Лондонського Королівського Географічного товариства – тобто, без використання авіаперельотів.

Кожен з 280 днів був зафіксований Суріним на дрон (коптер), відео незабаром буде опубліковано на авторському каналі мандрівника в YouTube.

Майже рік його “навколосвітнього” життя складно вмістити в кілька слів, але можна спробувати підвести підсумки. У своїй кругосвітній подорожі Сурін:

– побував на всіх 6 континентах,

– перетнув всі меридіани, часові пояси і три океани,

– двічі перетнув екватор в обох напрямках – північ-південь і південь-північ,

– в цілому подолав 100 000 км по землі, річках, морях і океанах в безперервному шляху,

– відвідав 40 країн, витративши на це 280 днів.

Згідно правил Лондонського Королівського Географічного товариства, мандрівник може переміщатися планетою, використовуючи поїзди, трансатлантичні пароми, авто, велосипед, піший хід та будь-який транспорт, окрім авіа. Звучить складно і навіть нереально, але Артемій цей шлях подолав, хоча він і виявився набагато складнішим, ніж здавалося спочатку. Всі перепони були того варті, адже на кону стояла велика місія – здійснення великої Мрії.

Під час свого “Big Circle” Артемій Сурін:

– став першим українцем – членом вельми закритої, почесної всесвітньої спільноти мандрівників Yacht Club de Monaco і The Explorers Club,

– подолав ряд візових труднощів, які могли перекреслити всі плани ще на старті шляху, 

– провів кілька днів у в’язниці Ірану, будучи незаконно арештованим. На щастя, і завдяки українським дипломатам, Суріна звільнили, і він зміг продовжити шлях, шлях додому. 

Про подорожі в деталях Артемій регулярно розповідає на своїй фейсбук-сторінці (https://www.facebook.com/artsurin), а найближчим часом з’явиться і відео з усіх 40 країн на його YouTube-каналі (https://www.youtube.com/user/ItsArtemy).

——

21 липня зустріти мандрівника з його великої подорожі можна у порту Чорноморськ (Одеса), о 13:00.

О 14:00 відбудеться перша прес-конференція Артемія Суріна у Відділі прикордонної служби «Чорноморськ» (Одеська область, місто Чорноморськ, с. Малодолинське, вул, Паромна, 6).    

Акредитація та контактна особа:

https://docs.google.com/forms/d/1gCfVX8H4AWJgzas0Pfj9Jaflr-YqzFamp1Q7ZDvg0FM – будь ласка, для акредитації заповніть цю форму.

Леонова Дар’я, 093 418 50 70Leonova09@ukr.net

Від admin_svitove