Пт. Бер 29th, 2024

Цьогорічне святкування Дня Незалежності на Хмельниччині запам’ятається встановленням Рекорду України. Як символ єднання українців усього світу, на майдані Незалежності створили найбільшу геральдичну мапу Хмельницької області «Єднання з українською світовою діаспорою».

Володимир Кальніченко, т.в.о. голови облдержадміністрації, Михайло Загородний, голова обласної ради, керівники районів і міст області, а також представники діаспори виклали мапу Хмельниччини у вигляді медового пряника, випеченого за стародавніми подільськими рецептами. Створили мапу зі 45 пряників із зображеннями гербів 6 міст і 20 районів області, а також гербів 19 країн, з яких прибули учасники Форуму української молоді діаспори «Хмельниччина 2019».

Мапу Хмельниччини розміром 5*2,5 метри та вагою 200 кг визнано найбільшою в Україні.

Національний рекорд України у категорії «Кулінарія, розміри» зафіксовано експертом Книги рекордів України Аліною Скомороховою. Пані Аліна зазначила, що сьогодні, у день Незалежності, в Україні встановлюються 12 рекордів. Рекорд, що встановлено на Хмельниччині унікальний тим, що він є рекордом єднання.

Дипломи Книги рекордів України вручено т.в.о. голови облдержадміністрації Володимиру Кальніченку, голові обласної ради Михайлу Загородному, керуючій справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлії Сабій, голові СКУМО Дмитру Лєкарцеву, власниці ТМ “Насолода” Ірині Гакало та організації жінок-українок “Можу”.

Керівники п’яти міст обласного значення та 20 районів області отримали Дипломи учасників Рекорду України.

Від admin_svitove