Чт. Бер 28th, 2024

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста (International Committee of the Red Cross ICRC): делегат з питань роботи з поліцією та органами безпеки Клаудіа Лупеа та фахівець по роботі з правоохоронними органами Тетяна Соколан,  06 та 07 серпня, в селищі Оршанець, на базі Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України провели дводенний семінар з прикордонниками на тему: «Міжнародні стандарти і правила правоохоронної діяльності, міжнародне гуманітарне право» для персоналу, який залучатиметься до служби в зоні ООС.

 Представниці Міжнародного Комітету Червоного Хреста, в ході семінару, висвітлили низку важливих питань, з якими зустрічається персонал прикордонного відомства під час служби в зоні ООС.

Обговорювалися основні права та обов’язки представників правоохоронних органів, нормативно-правове регулювання їх діяльності, застосування ними сили та вогнепальної зброї, порядок затримання і тримання під вартою правопорушників, кодекс поведінки співробітників правоохоронних органів.

Звичайно не оминули увагою і основні принципи та джерела Міжнародного гуманітарного права, до яких також відносяться і питання обов’язку надавати допомогу власному населенню та обов’язку забезпечувати населення предметами першої необхідності.

Підбиваючи підсумки слухачі констатували важливість і необхідність отриманих знань, а спікери залишилися задоволеними роботою з аудиторією і досягнутими результатами.

Від admin_svitove