Чт. Бер 28th, 2024

Знакова подія відбулася вчора в залі прикордонного контролю Міжнародного аеропорту Бориспіль.

 Державна прикордонна служба України  нарешті продемонструвала свою відкритість, доброчесність і гнучкість та словами “Welcome to Ukraine” зустріла пакистанського туриста Jahangir Afzal, якому нещодавно представниками прикордонного відомства було невмотивовано відмовлено у пропуску в Україну через формальну причину, неначе б то неможливість підтвердити мету поїздки, адже Пакистан є у переліку держав міграційного ризику.

Справа була так: місяць тому, відомий у світі український мандрівник Artemy Surin на своїй сторінці у Facebook опублікував пост про кричущий випадок “Як Україна зустрічає іноземців”. А саме історію з громадянином Пакістану, успішною людиною-бізнесменом, яка з метою туризму приїхала до України, маючи усі документи, візу, квитки, достатньо для туристичної поїздки коштів, але в підсумку його прикордонники добу протримали в Борисполі та без достатніх пояснень і вибачень депортували з України.

Тоді цей випадок мав широкий розголос у англомовному сегменті Facebook, та погіршив і так не бездоганний імідж України. В Україні цей допис теж отримав  декілька тисяч репостів та сотні гнівних коментарів українців.

Чому українські охоронці кордону допускають випадки такого бездумного і нелюдяного ставляться до подорожніх? Відповідь не є простою і однозначною, причин багато. Але впевнено можна сказати, що головним негативним чинником є недоліки підготовки та проблеми з виховання українських прикордонників.

Як відомо, Прикордонне відомство незалежної України (Державна прикордонна служба України) було сформоване на основі свєтської каральної структури — Прикордонних військ КГБ СРСР, які і були вартовими, основою  і опорою совєтської, так званої, “залізної завіси”.

Багато КГБешних звичок і недоліків було передано, як історичне надбання до української прикордонної охорони. Мали місце реальні спроби ворожої агентури та реакційних сил героїзувати вертухаїв НКВД-КГБ,  відродити в Прикордонній службі чужі їй, т.зв. «чекістські традиції» колишнього СРСР, де процвітали масові вбивства, доноси, антилюдські методи ставлення до громадян своєї країни та іноземців, беззаконня, фальсифікація, насильство, нехтування елементарних прав людини та інші потворні форми взаємини між людьми, ігнорування досягнення європейської та загальнолюдської цивілізації.

 Чи потрібно правоохоронному органу нової, суверенної і незалежної демократичної України повернення до морально-політичних цінностей та злочинних, людиноненависницьких, каральних методів роботи старого тоталітарного минулого? Ні звичайно!

Але такі факти і їх тенденції явно мали місце ще нещодавно, вони насторожують! Не можна на совєцкіх антилюдських історичних прикладах та практиках, виховувати і будувати нові, сучасні  силові структури демократичної держави. Правоохоронці повинні реально захищати свій народ і повинні служити людям а не займатися неприйнятним і злочинним «оперативним ремеслом» на догоду примітивним амбіціям деяких прихильників віджилих авторитарних режимів, незалежно від того, якими б світлими гаслами вони не прикривалися! Старими злочинними і каральними методами нове не побудувати.

В Прикордонній службі нарешті йдуть глибинні і кардинальні реформи. Українські прикордонники вже не можуть бути бездумними, злими і обмеженими вартовими “залізної завіси”, вони охоронці законності і правопорядку на кордоні, а водночас добропорядні, людяні і доброзичливі помічники для законослухняних подорожніх.

Саме ці якості якраз і продемонстрував новий Голова Держприкордонслужби України полковник Сергій Дейнеко у випадку з пакистанським мандрівником. Прочитавши у соціальній мережі гнівний пост  Артемія Суріна пан Дейнеко зв’язався з ним, вибачився від імені українських прикордонників і запропонував свою допомогу щоб виправити злочинну помилку своїх підлеглих.

Як результат, з допомогою української громади і підприємців пан Jahangir Afzal разом з дружиною Inna Wind-Il Vento-Vāyu отримали нову можливість відвідати Україну і побачити її цікавинки і памятки.

 Пакистанські гості щиро дякують українцям, прикордонникам і усім небайдужим, за теплу зустріч та чудову мандрівку Україною. В своєму дописі на  Facebook  пані  Inna Wind-Il Vento-Vāyu розчулено пише: “…Ми в Києві.

Я ще в легкому шоці (в позитивному сенсі слова) від такого гостинного прийому в Україні! Браво, країна-таки довело свою гостинність, в яку я особисто вірила протягом довгого часу, не буваючи часто в цій країні раніше. Невже таке реально: самі представники прикордонної служби зустрічають біля виходу з літака іноземців і публічно приносять вибачення громадянину Пакистану? Чесно, чудеса та й годі!

…нам, а точніше Джафа, надана можливість відвідати добру, гарну, сучасну, вільну Україну. Я рада, що в очах Джафа країна стане зразком того, як все РЕАЛЬНО можна змінити. Бо сила народу велика Тут!

PS: перебуваючи ще в хвилюючому емоційному блаженстві, поки знаходжуся в повній гостинності країни, і кайфую від відчуття існуючої тут свободи, тому трохи пізніше обов’язково розповім про конкретних осіб, департаменти, організації, які подарували нам з Jahangir Afzal казку…”

Випадок з пакистанським туристом Jahangir Afzal реально демонструє зміни на краще, це гарний  ілюстративний кейс, як має працювати і працює взаємодія між правоохоронною системою і суспільством. Ми реально бачимо, яка Держприкордонслужба відкрита і як її керівництво швидко і вірно реагує на внутрішні проблеми виявлені громадянським суспільством.

Варто зауважити, що Україна активно реформується і змінюється. Держава є відкритою для всіх іноземців, які їдуть з добрими намірами в Україну. Українські правоохоронці робитимуть все можливе щоб сприяти комфортному і безпечному перебуванню іноземних гостей в Україні. Саме від прикордонника залежить, як турист продовжить свою подорож, покинувши аеропорт, з яким він буде настроєм. Однак варто все ж  пам’ятати, що представники Державної прикордонної служби України завжди стоять на варті прикордонної безпеки і діють згідно встановленого порядку та законів України.

Від admin_svitove